Partnerstvo Akademje Dositej i Šahovskog saveza Srbije

Na specijalno upriličenoj i dobro posećenoj konferenciji za medije u prostorijama Akademije Dositej, direktor Akademije Dositej Zoran Jovanović potpisao je ugovor o Zlatnom sponzorstvu sa predsednikom  Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem.

Posle uvodne najave pomoćnika direktora “Akademije Dositej” Marije Kalinić, reč su uzeli i potpisnici ugovora. Zoran Jovanović istakao je da ovaj dan smatra velikim za obe kuće, ali i za šah u Srbiji i istakao uverenje da se otvara jedna lepa i korisna stranica saradnje između “Akademije Dositej” i Šahovskog saveza Srbije. Jovanović je naglasio da su se partneri dogovorili da u narednom periodu osmisle posebne programe redovnog obrazovanja, ali i kurseva iz raznih oblasti, gde će šahisti i šahovski radnici kao polaznici imati posebno povlaštene uslove.

Osvrćući se na slogan “Akademije Dositej” – “Kuća znanja”, predsednik ŠSS Dragan Lazić istakao je da danas simbolično ruku pružaju jedan drugom kuća znanja i kuća šaha i rekao da očekuje višetruku korist od te saradnje, posebno se zahvaljujući Zoranu Jovanoviću što je prihvatio da pomogne Šahovskom savezu Srbije u situaciji kada je pomoć dragocena.

Na kraju konferencije Zoran Jovanović i Dragan Lazić simbolično su zajednički isekli I podelili gostima tortu sa simbolima dva nova partnera.