Program nege lepote

Program nege lepote u Akademiji Dositej

Akademija Dositej je organizovala program za negu lepote sa brojnim tečajevima kao što su: kozmetičar, frizer, muški frizer, maser, šminker, tečaj depilacije, ajurvedska masaža, pedikir – manikir.

Kozmetičar

Na tečaju kozmetike, u trajanju od 4 meseca, polaznike obučavamo za teorijsko – praktičnu nastavu. Polaznici upoznaju oblasti iz: anatomije, fizikalne medicine, dermatologije, kozmetologije, kao i organizacije rada kozmetičkih salona i zaštite na radu. Navedeni predmeti su neophodni polaznicima da što bolje  i profesionalnije savladaju praktični deo programa vezan za tretmane lica, tretmane tela (anticelulit program), depilacije toplim i hladnim voskom, kao i primenu lasera i ultrazvuka u kozmetici. Nastavu drže i rad polaznika prate medicinski kozmetičari i dermatolog.

Tečaj je namenjen samo punoletnim polaznicima sa završenom srednjom školom. Obuka se izvodi u grupama 6 do 10 polaznika. U toku obuke Univerzitet organizuje besplatne prezentacije proizvođača kozmetičkih preparata i aparata, kao i konsultacije i savete za svršene polaznike ovog i drugih tečajeva.

Frizer

Polaznici od prvog dana, nakon demonstracije nastavnika, počinju sa praktičnim savladavanjem nastavnog plana i programa, gde su polaznici jedni drugima modeli. nakon pređenog osnovnog programa, na sopstvenim modelima, pod nadzorom nastavnika, savladavaju predviđeni nastavni plan.

Sve procedure i tehnike koje podrazumeva posao ženskog frizera (pranje, feniranje, šišanje, šatiranje, mini val itd.) polaznici savladavaju tokom tečaja, a za najuspešnije Univerzitet omogućava učešće na našim revijama koje su redovno i medijski propraćene.

Muški frizer

Upoznavanje polaznika sa osnovama struke i tehnologijom zanimanja na teorijsko – praktičnoj nastavi. Uvežbavanje demonstriranih veština polaznici obavljaju u kabinetu pod stručnim nadzorom nastavnika. Vežbe se izvode na sopstvenim i našim modelima. Obavezne časove dermatologije vodi lekar specijalista dermatolog. Tečaj traje 3 meseca, ali 6 meseci za polaznike ispod 16 godina. Teorijsko – praktična nastava se odvija u kabinetu (salonu).

Maser

 Tečaj je namenjen punoletnim polaznicima sa završenom srednjom školom. Tečaj traje dva meseca. 

a.) Osnovni tečaj

U toku obuke polaznici se upoznaju sa osnovama anatomije i fiziologije, dejstvom masaže na ljudski organizam, indikacijama i kontraindikacijama, primenom ručne masaže, refleksologijom, limfnom drenažom, anticelulit masažom, tehnikom izvođenja masaže, preparatima, kao i opremom za studio masaže. Etičke principe ovog zanimanja, kao i praktična znanja, polaznici usvajau na vežbama pod nadzorom nastavnika.

b.) Viši tečaj

Namenjen polaznicima koji su savladali program osnovnog tečaja masaže. Program obuhvata tretiranje problema kod glavobolja i bolnih stanja mišića kao posledice profesionalnih deformacija, bolna stanja leđa, glave, zglobova…

Šminker

Program 1:

Dvomesečni kurs za profesionalne šminkere. Ovaj kursje namenjen osobama bez ikakvog iskustva u šminkanju i baziran je na korektivnom make up-u kroz trendove. Održava se vikendom (subota i nedelja) po 2 h. Polaznici imaju goste predavače iz oblasti fotografije, kozmetologije, dermatologije. polaznicima su obezbeđeni setovi šminke koje koriste u toku školovanja.

Program 2: 

Kurs za osobe koje žele da postanu profesionalni šminkeri, može se obavljati i individualna nastava sa studentom. Takav vid rada podrazumeva česte dolaske i rad sa predavačima. Program je prilagođen polazniku.

Program 3: 

Kurs od 8 termina namenjen osobama koje žele da nauče same sebe da našminkaju. Tada dame uz pomoć predavača uče kako da istaknu svoje crte lica. Make-up se prilagođava godinama, stilu, senzibiletetu.

Master klas:

Kurs od 2 termina za pozorišnu i filmsku masku.

 

Depilacija

Na tečaju depilacije polaznike obučavamo u našem kabinetu za depilaciju toplim i hladnim voskom. Nastavu drže i rad polaznika prate kozmetičari i dermatolog. Tečaj je namenjen samo punoletnim polaznicima. Obuka se izvodi u grupama od 6 do 10 polaznika.

Ajuverdska masaža

Nakon završenog kursa, polaznici su obučeni da izvedu: antistres masažu, limfnu drenažu ekstremiteta, refleksionu obradu stopala, korekciju estetskih nedostataka u vidu celulita i masnih naslaga, detoksikaciju tela…

Pedikir – Manikir

Tokom obuke polaznici savladavaju program vezan za osnovni manikir, pedikir, probleme nege nogu i ruku, kurje oko, žulj, urastao nokat itd. Organizaciju i zaštitu na radu polaznici takođe obrađuju na teorijsko-praktičnoj nastavi, koju drže stručnjaci za pedikir i manikir. Nastavne teme iz dermatologije predaje lekar specijalista.

Praktično savladavanje programa odvija se u našem kabinetu na modelima pod stručnim nadzorom nastavnika. Obuak se odvija u grupama od 6 do 10 polaznika. Oni su u mogućnosti da dovode sopstvene modele za vežbu.

Postoje opcije za parcijalne programe u trajanju od mesec dana, kao što su depilacija (topla i hladna metoda), nadogradnja noktiju…Polaznik treba da ima završenu srednju školu.